Podkupywanie pracownik贸w

Brak r膮k do pracy聽

馃挜 Jaki jest Wasz tegoroczny rekord oczekiwania w restauracji? Czy zdarzy艂o Wam si臋 czeka膰 w lokalu maj膮cym wysokie standardy? Jak sobie radzicie w takich sytuacjach?

Ja ju偶 z艂apa艂em si臋 na tym, 偶e czekam cierpliwie, bo w wielu miejscach jest problem z obs艂ug膮. To moje spostrze偶enia g艂贸wnie z Pomorza i Kaszub.

馃挜 Kiedy艣 zapewne szybko skre艣li艂bym lokal ze swojej listy, je艣li oczekiwanie by艂o irytuj膮co zauwa偶alne. Gdybym dzisiaj mia艂 stosowa膰 t臋 sam膮 miar臋 by艂bym w wielu miejscach na tablicy pod has艂em聽#TychKlient贸wNieObs艂ugujemy.

馃挜Dlaczego w wielu lokalach na rynku jest takie zamieszanie. Powod贸w jest pewnie sporo. Pierwsze, kt贸re przychodz膮 mi do g艂owy:
馃搶 Wskutek pandemii wiele os贸b odesz艂o z pracy w bran偶y HoReCa, przedsi臋biorcy podkupuj膮 sobie pracownik贸w, p艂ac膮c wi臋cej ni偶 konkurencja. Oczywi艣cie to kij obosieczny, jednak trudno tutaj o stabilno艣膰.
馃搶 Byli艣my zamkni臋ci w domach, wi臋c nadrabiamy i wi臋cej przebywamy w plenerze i szukamy fajnych miejsc贸wek. W konsekwencji popyt jest wi臋kszy
馃搶 Turystycznie mamy mniej wyjazd贸w za granic臋, wi臋cej os贸b zosta艂o w kraju. Zapewne rozk艂ad jest nie r贸wnomierny, mniej os贸b przyje偶d偶a do nas z zagranicy. Cierpi膮 na tym takie miasta jak Krak贸w.

Podsumowuj膮c 鈥 cz艂owiek mo偶e si臋 dostosowa膰 do zmieniaj膮cej si臋 sytuacji, je艣li tylko ma otwarto艣膰. Uwielbiam dobre jedzenia, wi臋c poczekam je艣li tylko 鈥瀗agroda鈥 jest tego warta.

#runekpracy#wzrostwynagrodze艅

Powr贸t

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany.